Дискомфортът от ужилване от комар  лесно може да бъде избегнат

...
Дискомфортът от ужилване от комар  лесно може да бъде избегнат
Коментари Харесай

Как да се отървете от сърбежа след ухапване от комар

Дискомфортът от ужилване от комар  елементарно може да бъде избегнат с елементарни способи.

Продължаващите проучвания не могат да отговорят изцяло на въпроса за какво толкоз сърби, когато ну ухапе комар. Но има няколко хипотези, една от които споделя, че всичко е в слюнката на насекомо. По един или различен метод ухапването сърби и това постоянно е неприятно. Какво да извършите, в случай че ви ухапе комар, и по какъв начин да се отървете от досадния сърбеж? Ето няколко лесни метода.

Какво да извършите, в случай че бъде ухапан от комар

Първо, би трябвало да нанесете защитни артикули върху откритите сектори от кожата, в случай че излизате навън, изключително в случай че има воден обект. Този способ ви подсигурява цялостна отбрана от инсекти. Можете също по този начин да употребявате бариера срещу комари.

Ако все пак комарът е съумял да се почерпи с вас, тогава третирайте мястото на захапване с лед или лосион / гел с антихистаминов съставен елемент. Това леко ще успокои  ухапаното и ще понижи вероятността от в допълнение раздразнение.

След това обърнете внимание на това по какъв начин се чувствате. Главоболие, замаяност, болки в ставите или тресчица могат да бъдат признаци на зараза. В такива случаи би трябвало да извършите незабавна конултация с доктор.

Народни средства за захапване от комар

Сода 

Трябва да смесите една супена лъжица сода за самун с вода, с цел да образувате паста. Нанесете продукта върху мястото на захапване. Изплакнете след 10 минути.

Овесени ядки

Овесените ядки би трябвало да се смелят, с цел да извършите брашно и смесете с вода. Добавете получената примес към баня с топла вода. Малки частици от нея се утаяват върху кожата, облекчавайки сърбежа.

Босилек

Босилекът, с помощта на аромата си, отблъсква комарите, тъй че не се колебайте да го засадите на перваза на прозореца или балкона. Можете също по този начин да намачкате няколко листа от растението и деликатно да разтриете ухапването с тях - това ще облекчи сърбежа.

Лайка

Това растение най-добре успокоява ухапаното и понижава напрежението, оказва помощ при бодърствуване. Използва се и като лек за кожни раздразнения. Но бъдете деликатни: лайката може да докара до алергична реакция.

Ментол

Ментолът се употребява интензивно от доста козметици като охлаждащ сътрудник. Следователно, когато се употребява върху кожата, може краткотрайно да облекчи сърбежа.

Как да предотвратим нападението на комарите

Вероятно постоянно сте забелязвали, че край езерата нормално има доста комари. Това се дължи на обстоятелството, че те снасят яйцата си там. Така че, в случай че имате басейн, контейнери за боклуци или саксии с цветя, където се събира вода, пробвайте да покриете, изхвърлите водата или просто да я сменяте един път седмично.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР